Recette en français en bas de la page après les photos
Send help! I can't stop eating this! It is so moist and delicious I just cannot resist.... which is totally fine (I keep telling myself) since it is free of refined products and made with wholefoods. Let me know in the comments if you make this!
INGREDIENTS:
3 medium ripe bananas (+1/2 cut lengthwise to decorate)
5 tablespoons grape seed oil
3 tablespoons coconut sugar (or Muscovado)
1 level mug spelt flour (gluten free flour works great too)
1 large pinch baking soda
1/2 teaspoon ginger powder
1 teaspoon mixed spice
1/2 teaspoon cinnamon
2 tablespoons almond milk (or 3 TBS aquafaba)
2 large handfuls of nuts and dried fruit of choice (in this case, I used almonds, hazelnuts, cashews, walnuts, sultanas, pumpkin seeds and cranberries)
METHOD:
Preheat your fan oven at 180°C (350°F).
Line a loaf pan with parchment paper or oil your pan.
Peel the bananas and mash them all up in a glass bowl. When you've pureed them, add the oil and stir thoroughly.
Add the sugar, stir, then the flour and baking soda and mix everything.
You can then add the spices and nuts and finally the dairy free milk.
Transfer the mixture into the pan. You can decorate the top with pumpkin seeds and a banana sliced lengthwise.
Bake for around 35-40 minutes until golden brown and until your knife comes out clean.
Cake à la banane et noix à coque
INGREDIENTS:
3 bananes moyennes bien mûres (+ une demi coupée dans le sens de la longueur pour la déco)
5 cuillères à soupe d'huile de pépins de raisin
3 cuillères à soupe de sucre de coco (ou Muscovado)
1 mug de farine de petit épeautre
1 grosse pincée de bicarbonate de soude
1/2 cuillère à café de gingembre en poudre
1 cuillère à café de mélange pour pain d'épices en poudre
1/2 cuillère à café de cannelle en poudre
2 cuillères à soupe de lait d'amande (ou 3 d'aquafaba)
Deux grosse poignées de fruits et noix à coque de votre choix (j'ai utilisé pour cette recette, des amandes, des noisettes, des cajous, des noix, des raisins secs, des graines de courge et des cranberries)
METHODE:
Préchauffez votre four à chaleur tournante à 180°C.
Mettez un papier sulfurisé ou huilez votre moule à cake.
Epluchez les bananes puis les écraser à la fourchette dans un saladier. Ajoutez l'huile et mélangez.
Ajoutez ensuite le sucre puis la farine et le bicarbonate. Mélangez à nouveau. Incorporez les épices, les fruits secs, les noix puis le lait.
Mélangez jusqu'à obtention d'une pâte homogène.
Transférez dans le moule à cake puis décorez avec des graines de courge et la demi banane coupée en deux dans le sens de la longueur.
Cuire pendant 35 à 40 minutes, votre couteau doit ressortir sec.

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